Ημερίδα "Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, η επόμενη ημέρα"

Σημαντική ανταπόκριση είχε η ημερίδα με θέμα: “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Πώς και πού να εξάγετε” που διοργάνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης Σούπερ Μάρκετ - Μίνι Μάρκετ και Περίπτερο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε) και η ROTA Α.Ε. το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση πρόσφερε άμεση ενημέρωση στους παραγωγούς τροφίμων και ποτών σχετικά με προοπτικές και επιλογές για την είσοδό τους στην οργανωμένη λιανική της Ελλάδας και του εξωτερικού και συγκεκριμένα στους τομείς της τυροκομίας, του ελαιόλαδου, των αναψυκτικών και των νερών.

Εκθεση ΡΟΤΑ1

Με την παρουσία και τη συμμετοχή του μας τίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάρκος Μπόλαρης στον οποίο η δεκαμελής ομάδα των μελών του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ παρέδωσε φάκελο με προτάσεις για την πιστοποίηση της ελληνικής κουζίνας και την αναγνώριση του ελληνικού οίνου διεθνώς.

Στην πρώτη ενότητα για τυποποίηση, οργανωμένη λιανική, logistics και εξαγωγές τοποθετήθηκε ο κ Σ. Ολύμπιος από το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος με συντονιστή το κ. Α. Καρβέλλα, Πρόεδρο του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα για έξυπνες στρατηγικές και επιτυχημένες πρακτικές οι κ.κ. Χ. Αποστολόπουλος από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Μ. Αρβανίτης από το Τυροκομείο Αρβανίτη ΑΕ μίλησαν για την εξέλιξη του ανταγωνισμού στην τυροκομία στις διεθνείς αγορές.

Στην ίδια ενότητα οι κ.κ. Α. Πλεμμένος από τη Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς “ΦΙΛΑΙΟΣ", Γ. Δημητριάδης από το BIOLEA και ο Θ. Βασιλόπουλος από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών τοποθετήθηκαν για την προοπτική και την ανάγκη για ωρίμανση της αγοράς στον τομέα του ελαιόλαδο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ κ. Καρβέλλας παρουσίασε τον ανταγωνισμό που δέχονται τα Ελληνικά Προϊόντα διεθνώς.

Τέλος, ο κ. Δ. Παπαδημητρίου από το Achaia Values  εξαγωγικό τμήμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας μίλησε για τις εμπορικές ευκαιρίες  στις διεθνείς αγορές και το πρότυπο  εξαγωγικό επιχειρείν του Επιμελητήριου Αχαΐας.

Το e-mail σας*
CAPTCHA Image
κωδικός captcha*
   επαναφόρτωση

Joomla 3.0 templates. All rights reserved.