Μελέτες για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου

Δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών «ξεκλείδωσαν» τα θεραπευτικά μυστικά του ελαιολάδου και πλασάρουν στην παγκόσμια αγορά το "ARISTOLEO", τη φόρμουλα μέτρησης των ευεργετικών ουσιών του.

Πρόκειται για τον Προκόπη Μαγιάτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελένη Μέλλιου, Ερευνήτρια Τομέα Χημείας Φυσικών Προϊόντων Πανεπιστημίου Αθηνών.

mel mag2

Το σημαντικό έργο που επιτελούν έχει προβληθεί μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ακολουθεί μια σειρά από χρήσιμα άρθα και papers που έχουν δημοσιευτεί από τους ερευνητές, καθώς επίσης και videos από την πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που διενήργησαν σε συνεργασία με το USDA και το nutrition Department του UC Davis Olive Center.

mel mag

Άρθρα:

Olive oil phenolics and health: Innovation tools

Oleokoronal and oleomissional: new major phenolic ingredients of extra virgin olive oil

A new method for the estimation of olive oil healthfulness

An Olive Oil ‘Odyssey’ at Winter Fancy Food

New Phenolic Compounds Unveiled at Harvard Conference

Researchers Say New Tool Measures Olive Oil ‘Healthfulness’

Most EVOOs Score Well in New Test for Phenolic Compounds

 

Videos

https://vimeo.com/145556445

https://vimeo.com/145556305

https://vimeo.com/145556124

https://vimeo.com/145555975

https://vimeo.com/145555269

 

Newsletter

Το e-mail σας*
CAPTCHA Image
κωδικός captcha*
   επαναφόρτωση


Joomla 3.0 templates. All rights reserved.